top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Sponzen in allerlei soorten

Vanaf deze zomer heeft Moira Natuurvrouw ook verschillende sponzen in de webshop.

Je kunt kiezen uit drie natuurlijke materialen voor in bad of onder de douche.

Bamboesponsje

Deze prachtige badspons is gemaakt met bamboevezels en is uitzonderlijk zacht en delicaat op de huid. Door de 'vlinder-structuur' zorgt de spons voor lekker veel schuim.

Verzorging: Spoel je bamboespons na het bad af met helder water en hang hem te drogen
Natuurlijke Spons

Deze natuurlijke spons is een simpele vorm van leven die voorkomt op de bodem van alle oceanen. In de zee fungeert de spons als een filter. Het pomp water door zich heen, op die manier verkrijgt een spons voeding (zoals plankton). Er zijn meer dan 7.500 verschillende soorten, waarvan er maar 6 geschikt zijn voor gebruik. Sommige worden meer dan 3 meter hoog! Afhankelijk van de temperatuur, diepte, en stroming heeft een spons een half jaar tot vijf jaar nodig om te groeien.

Natuurlijke sponzen zijn heerlijk zacht voor de huid, kunnen een hoop water opnemen en dat water gemakkelijk ook weer afstaan (door er in te knijpen). De vezels van een spons lijken veel op zijde, en sponzen worden al sinds jaar en dag door mensen gebruikt om zich mee te wassen. Een synthetische spons heeft gesloten luchtbellen, terwijl bij een natuurlijke spons alle kanalen een uitgang hebben en waardoor vuil gemakkelijk ook weer wordt afgevoerd. Een natuurlijke spons is dan ook zeer hygiënisch, en aanbevolen voor mensen met een allergie of met gevoelige huid.

NB: een natuur spons mag niet in aanraking komen met kokend water. Mocht het nodig zijn de spons te wassen dan kan dat in de wasmachine (in een waszak) op het wol-programma.


Nu in supermooie cadeauverpakking die volledig biologisch afbreekbaar is en toch zeer luxe oogt. Diameter: 13 cm


Loofah-handschoen

Als laatste is er deze tweezijdige peeling washand van loofah en bio-katoen . Hij voelt lekker compact aan en is speciaal gemaakt voor peeling. Je huid voelt na gebruik super zacht en diep gereinigd aan. Met de loofah-kant verwijder je alle dode huidcellen en masseren met de katoen-kant bevordert de doorbloeding. De combinatie van zacht en wat steviger geeft een super gevoel op je huid. Gebruik max. 1 à 2 maal per week.


Een loofah massage verbetert de bloeddoorstroming in de huid en door het verwarmende effect worden de poriën geopend. Hierdoor wordt zowel de uitscheiding van afvalstoffen als de opname door de huid van voedingsstoffen en zuurstof veel beter. Het herstel van de huidcellen gaat sneller en cellulitis krijgt minder kans. De huid wordt weer fris en strak.


Loofah is een wilde, weelderig groeiende eenjarige klimplant die in onrijpe staat prachtige gele bloemen heeft en vreemd uitziende vruchten, die eetbaar zijn, maar na uitgroei voornamelijk gebruikt worden als rugkrabbers en sponzen. Na droging wordt de loofah gebruikt bij massage van het hele lichaam. Aanbevolen wordt om steeds richting het hart te masseren.

Om je loofah lang goed te houden is het belangrijk om hem na gebruik steeds goed uit te spoelen met schoon water en daarna te laten drogen. Indien nodig kan hij in de wasmachine op 60º.


82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page