top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Nieuw! Kalknagel remedie


Om kalknagels weer in mooie nagels om te toveren, is er nu de natuurlijke kalknagel remedie van Moira Natuurvrouw. Door de combinatie van propolis en tea tree is dit een krachtig middel dat de nare nagelverkleuring doet verdwijnen.

Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmel die ín je nagel kruipt. Vaak is een directe aanleiding het stoten of anderszins beschadigen van de teennagel. Dit geeft de schimmel de ‘ruimte’ om zich in de nagel te nestelen. Als de nagel zich weer sluit, zit de schimmel in de nagel en kan dan heerlijk groeien. Een kalknagel is besmettelijk, dus mochten huisgenoten een nagelbeschadiging krijgen, dan is het heel goed mogelijk dat ook zij met zo'n nare nagel komen te zitten.

Gebruiksaanwijzing

Maak de nagel helemaal schoon met water en zeep, verwijder nagellak en huidresten die zich bij de nagelriem kunnen voordoen. Droog de nagel goed af. Knip de nagel zo nodig.

Breng een laagje kalknagel remedie aan en laat dit tot twee minuten drogen. Zorg dat je de hele nagel bestrijkt, ook als de schimmel slechts gedeeltelijk in de nagel zit. Let erop dat je ook de vers geknipte nagelrand insmeert. Breng hierna nog 3 laagjes aan met telkens een droogperiode van twee minuten tussendoor.

De nagel zal bruin kleuren door de propolis. Laat de remedie op de nagel zitten. Je kunt je gewoon douchen en wassen, de remedie blijft op de nagel.

Na vier weken verwijder je de remedie met een watje met alcohol, knip je de nagels en breng je wederom vier laagjes kalknagel remedie aan, zoals hierboven beschreven. Dit herhaal je elke vier weken tot het gedeelte met de schimmel (kalknagel) geheel is uitgegroeid. Dit kan 6 tot 12 maanden duren, maar dan heb je weer mooie, roze nagels. Als de kalknagel geheel is uitgegroeid, kan er nog een beetje schimmel in de nagelrand zitten, dus één extra behandeling is aan te raden.

Stop je eerder met de behandeling, dan zal de nagel weer geheel aangetast worden.


218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page