top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

DIY Reinigingslotion

Dit jaar is de reinigingslotion uit het assortiment van Moira Natuurvrouw. Maar natuurlijk kan je hem ook zelf maken, dus deel ik graag het originele recept met jullie. Kan je lekker zelf aan het brouwen slaan.

Nodig:

1 flesje van 100 ml

45 ml rozenwater

30 ml aloë vera gel (hoe dikker, hoe beter)

5 ml hamameliswater

5 ml avocado olie

10ml bioglycerine

4 druppels vitamine E (optioneel)

etherische olie ( lees verder voor een aantal suggesties)


Doe alle ingrediënten in het flesje, doe de dop erop en schud het flesje goed. Laat zeker 24 uur staan voordat je het gaat gebruiken. Voor gebruik altijd even schudden.


Als etherische olie kan je een mix maken van verschillende geuren, maar je kunt ook voor een werking kiezen, wat bij een reinigingslotion wel fijn is.

Gebruik 10 druppels lavendel voor ontspanning van de huid en de gezichtsspieren. Heb je een rijpere huid of last van couperose (kleine zichtbare adertjes, meestal op de wangen of neus), kies dan voor 10 druppels blauwe lotus. Met 10 druppels sandelhout (amirys) kom je van een onzuivere huid en obermatige acné af. Met 10 druppels patchouli zorg je ervoor dat je huid snel nieuwe cellen aanmaakt voor een fris uiterlijk. Bij de laatste twee keuzes is het wel van belang dat je ook regelmatig scrubt.


Alle ingrediënten zijn via internet te koop en worden bij verschillende shops aangeboden. Er is niet één beste shop, dus ik doe daar geen aanbevelingen voor. Als je niet weet waar ze te halen, zoek er dan naar via een zoekmachine.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page