top of page

Kalknagel Remedie

00034
€17.50
Op voorraad
1
Productgegevens

Propolis

Propolis is een natuurproduct dat door bijen wordt gemaakt van knoppen en bladeren van verschillende planten. De bijen vermengen dit met stuifmeel en voegen er via hun speeksel enzymen aan toe. Op die manier verkrijgt propolis zijn helende en antibiotische eigenschappen.

Propolis kan gebruikt worden bij een heel scala van klachten, waaronder aften, acné, artrose, astma, eczeem, witte vloed, eeltvorming, ontstekingen, maagzweer, psoriasis, en kalknagels.

Allergie

Een klein percentage is allergisch voor propolis, dus is het van belang dit eerst te testen. Leg een druppel propolis op de rug van je hand en zet hier met je nagel een kruisje in (net zoals we ook wel bij een muggenbult doen). Als er binnen een dag een reactie ontstaat (jeuk, bultje, rode huid etc.), kan je de propolis beter niet gebruiken.

Vlekken van de tinctuur kunnen simpelweg met alcohol worden verwijderd.

  • Kalknagel remedie

Om kalknagels weer in mooie nagels om te toveren, is er de kalknagel remedie. Door de combinatie van propolis en tea tree is dit een krachtig middel dat de nare nagelverkleuring doet verdwijnen.

Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmel die ín je nagel kruipt. Vaak is een directe aanleiding het stoten of anderszins beschadigen van de teennagel. Dit geeft de schimmel de ‘ruimte’ om zich in de nagel te nestelen. Een kalknagel is besmettelijk.

Gebruiksaanwijzing

Maak de nagel helemaal schoon met water en zeep, verwijder nagellak en huidresten die zich bij de nagelriem kunnen voordoen. Droog de nagel goed af. Knip de nagel zo nodig.

Breng een laagje kalknagel remedie aan en laat dit tot twee minuten drogen. Zorg dat je de hele nagel bestrijkt, ook als de schimmel slechts gedeeltelijk in de nagel zit. Let erop dat je ook de vers geknipte nagelrand insmeert. Breng hierna nog 3 laagjes aan met telkens een droogperiode van twee minuten tussendoor.

De nagel zal bruin kleuren door de propolis. Laat de remedie op de nagel zitten. Je kunt je gewoon douchen en wassen, de remedie blijft op de nagel.

Na vier weken verwijder je de remedie met een watje alcohol, knip je de nagels en breng je wederom vier laagjes kalknagel remedie aan, zoals hierboven beschreven. Dit herhaal je elke vier weken tot het gedeelte met de schimmel (kalknagel) geheel is uitgegroeid. Dit kan 6 tot 12 maanden duren, maar dan heb je weer mooie, roze nagels. Als de kalknagel geheel is uitgegroeid, kan er nog een beetje in de nagelrand zitten, dus één extra behandeling is aan te raden.

Stop je eerder met de behandeling, dan zal de nagel weer geheel aangetast worden.

Inhoud: propolis, water, alcohol, tea tree

Bewaar dit product voor later
bottom of page