top of page
Nienke Kruidenier

Moira Natuurvrouw is opgericht door mij: Nienke Kruidenier, geboren in 1973, samenwonend in Alteveer, Drenthe en trotse moeder van een ruwharige dwergteckel (Willow) en een parson terrier (Stone). 

 

Ik denk dat mensen tegenwoordig zo geleefd worden, dat ze vergeten echt te leven. Je moet werken, je kinderen opvoeden, verplichte bezoeken hier en daar afleggen, boodschappen doen en… oh ja, je moet ook nog sporten, gezond eten en er goed uitzien. Moeten.

De druk van de maatschappij is enorm en je hebt heel wat kracht nodig, wil je datgene durven doen waar je gelukkig van wordt.

 

Hoeveel mensen ken je niet die geen energie krijgen van hun werk? Hoeveel mensen ken je die elke avond op de bank zitten te zappen, omdat ze geen energie hebben om andere (leuke en zinvolle) dingen te doen?

En hoeveel mensen ken je die eigenzinnig en vrolijk een zelf gekozen pad bewandelen...?

 

‘Dit kan anders!’ dacht ik een aantal jaar geleden. Dus ben ik voor mezelf begonnen en heb ik de tijd genomen om uit te zoeken waar ik blij van word. Een deel daarvan wist ik al: een vast dienstverband is niets voor mij. 

Er is zoveel wat ik leuk vind. Het heks-zijn is mij aangeboren. Ik noem mezelf heks, maar een ander zou het een lust voor brouwen, spiritualiteit en creativiteit noemen. Het maken van natuurlijke verzorgingsproducten of heerlijke gerechten, het samenstellen van een recept voor wat dan ook en het uitzoeken van de beste ingrediënten vind ik heerlijk om te doen. Spelen met verf, klei, krijtjes… Ongeacht of ik het resultaat nu mooi vind of niet. Fantastisch!

 

Spelen. Dat is misschien wel mijn kernwoord. Het leven wordt zo serieus genomen. Terwijl het ook licht en luchtig kan zijn. Natuurlijk hebben we allemaal momenten waarop we het even niet meer zien zitten. Intens verdrietig, boos of bang zijn.

Je eigen pad

Door het pad dat ik bewandeld heb, is mijn blik bij biologische verzorgingsproducten blijven hangen. Biologische groenten, fruit en andersoortig biologisch voedsel is al zeer bekend bij het grote publiek. Maar voor verzorgingsproducten grijpt men toch nog vaak naar de grote merken als Nivea, huismerken of bekende dure merken zoals Estée Lauder etc. Wist je dat we met zijn allen door ons niet biologisch te verzorgen meer vervuilen dan op andere manieren? Wat denk je van de wasmiddelen met fosfaten en platicdeeltjes in tandpasta en scrubs? Daarbij worden al die synthetische en nare stoffen via de huid en slijmvliezen opgenomen in ons lichaam. En als je dan al biologische verzorging gebruikt is het vaak maar voor een klein deel natuurlijk (de grotere biologische merken doen dat gewoon, want het mag van de wet) en peperduur. 

Mijn missie is tweeledig. Ten eerste wil ik meer mensen bewust maken van de producten die ze gebruiken en de vervuiling die daarmee veroorzaakt wordt. Ik hoop dat men daardoor meer natuurlijke producten zal kopen. Daarbij wil ik biologisch betaalbaar houden, ook voor de kleinere portemonnee.

bottom of page