Moira Natuurvrouw is opgericht door mij: Nienke Kruidenier, geboren in 1973, samenwonend in Leiden en trotse moeder van een ruwharige dwergteckel (Willow) en een parson terrier (Stone). 

 

Ik denk dat mensen tegenwoordig zo geleefd worden, dat ze vergeten echt te leven. Je moet werken, je kinderen opvoeden, verplichte bezoeken hier en daar afleggen, boodschappen doen en… oh ja, je moet ook nog sporten, gezond eten en er goed uitzien. Moeten.

De druk van de maatschappij is enorm en je hebt heel wat kracht nodig, wil je datgene durven doen waar je gelukkig van wordt.

 

Hoeveel mensen ken je niet die geen energie krijgen van hun werk? Hoeveel mensen ken je die elke avond op de bank zitten te zappen, omdat ze geen energie hebben om andere (leuke en zinvolle) dingen te doen?

En hoeveel mensen ken je die eigenzinnig en vrolijk een zelf gekozen pad bewandelen...?

 

‘Dit kan anders!’ dacht ik een aantal jaar geleden. Dus ben ik voor mezelf begonnen en heb ik de tijd genomen om uit te zoeken waar ik blij van word. Een deel daarvan wist ik al: coachen van mensen en ze helpen hun eigen, unieke pad te vinden.

Maar daarnaast is nog zoveel meer wat ik leuk vind. Het heks-zijn is mij aangeboren. Ik noem mezelf heks, maar een ander zou het een lust voor brouwen, spiritualiteit en creativiteit noemen. Het maken van natuurlijke verzorgingsproducten of heerlijke gerechten, het samenstellen van een recept voor wat dan ook en het uitzoeken van de beste ingrediënten vind ik heerlijk om te doen. Spelen met verf, klei, krijtjes… Ongeacht of ik het resultaat nu mooi vind of niet. Fantastisch!

 

Spelen. Dat is misschien wel mijn kernwoord. Het leven wordt zo serieus genomen. Terwijl het ook licht en luchtig kan zijn. Natuurlijk hebben we allemaal momenten waarop we het even niet meer zien zitten. Intens verdrietig, boos of bang zijn.

Ook daar kan je mee spelen. Het durven voelen en het weg laten smelten om plaats te maken voor inzicht. Er zijn en bewust zijn van wie je bent. Met alle goede en minder goede kanten. En van daaruit keuzes maken die bij jou passen, waar je gelukkig van wordt.

Volledig jezelf zijn, in je kern en je ziel en je wijze ik.

                                                                                  

V.D. uit V. over de coaching van Moira Natuurvrouw -

‘ Na mijn Coach sessies met Nienke ben ik ervan overtuigd geraakt dat meer mensen hier gebruik van zouden moeten maken. Voor mijzelf sprekend heb ik na het eind van de sessies inzicht gekregen in een paar fundamentele vraagstukken….     

…. De Coach sessies van Nienke zijn professioneel. Ze hebben mij niet wezenlijk veranderd. Maar wel ben ik blijvend op een andere manier tegen een aantal zaken aan gaan kijken, die toch wel schadelijk waren voor een stukje levens geluk. De oude manier van tegen dingen aan kijken stonden mij in de weg. Het pad is geëffend. Ik kan weer door.