top of page
Zelfportret 1.JPG

Hallo lief mens

 

Wat verschrikkelijk fijn dat je mee wilt doen met het festival bij ons thuis én bij onze handfasting aanwezig wilt zijn! We zouden ons geen mooier begin kunnen voorstellen. 😊

 

Festival Magick & More is dit keer opgedeeld in twee delen: onze handfasting en een openbaar festival. Voor het eerste deel nodigen wijzelf onze gasten uit, waarvan jullie natuurlijk een niet onbelangrijk deel zijn. Voor het tweede deel verzorgen we de PR gezamenlijk.

 

Opbouw

Woensdag 12 juni van 12:00 tot 20:00 uur

Donderdag 13 juni van 10:00 tot 20:00 uur

Vrijdag 14 juni van 10:00 tot 14:00 uur

 

Op vrijdag 14 juni gaan de laatste auto’s om 12:00 uur van het terrein. Je kunt verder gaan met opbouwen tot 14:00 uur. Op dat tijdstip worden de eerste gasten verwacht en hopen we dat jullie allemaal open zijn.

 

Parkeren standhouders

Parkeren kan voor standhouders in het aangelegen dorp bij het sportcentrum: Jan Haarstraat 22, 7926 TC in Kerkenveld. Dit is met de auto twee minuten rijden.

 

Overnachten

Achter het festivalterrein is er ruim plaats voor het tentenkamp, waar we met zijn allen kunnen slapen. We hebben maar beperkt plaats voor campers e.d., want dit is afhankelijk van de vochtigheidsgraad van de grond.

Wil je een rustigere plaats om te slapen, dan staat het je natuurlijk vrij om een camping in de buurt te boeken. 

Afbouw

Afbouwen kan vanaf zondagavond 19:00 uur. Doe je dit liever op maandag, dan is dat ook okay. Graag willen we het terrein vanaf maandag 14:00 uur weer voor onszelf hebben.

 

Kosten Magick & More

De precieze kosten per standhouder zijn nog niet bekend. Wel kunnen we je vertellen wat in deze kosten is verwerkt:

  • Huur toiletwagen

  • WC-papier

  • Schoonmaakartikelen toiletten

  • Afvalzakken

We verwachten dat de kosten per standhouder tussen de 35 en 50 euro uitkomen. Uiteraard nemen wij alle kosten voor de dag van de handfasting voor onze eigen rekening.

 

Programma handfasting (vrijdag 14 juni)

14:00 uur     Aankomst gasten

15:00 uur     Handfasting

16:30 uur     Djembé-workshop van Paul

18:00 uur     Potluck

Daarna        Samenzijn, dansen, drummen, we kijken wat de avond brengt

 

Vergeet niet, ook jullie zijn onze gasten!

 

Festival Magick & More

Zaterdag       11:00 – 19:00 uur

Zondag         11:00 – 19:00 uur

 

Paul geeft elke middag een djembé-workshop. Petra zal aanwezig zijn en af en toe een mooi nummer op haar harp spelen.

 

Wil je zelf muziek maken, zingen, een drumcirkel organiseren, een vuurritueel doen of iets anders, dan kan dat natuurlijk. Op een centrale plek komt een lijst, waar je jouw activiteit in kunt plannen, zodat we niet allemaal door elkaar heen zingen en drummen.

PR

De PR doen we, zoals gezegd, gezamenlijk. Wat betekent dat we een aantal weken van tevoren in ons eigen netwerk mensen kunnen uitnodigen. Dit kan via mail, facebook, Insta, wat je maar gebruikt.

! Voorwaarde is echter dat de bezoekerslink met ons adres pas wordt gegeven bij interesse. !

We willen niet dat het hier volstroomt met duizenden mensen, zoals in het verleden al eens is gebeurd bij anderen. Het is geen officieel evenement, we hebben geen vergunning en willen geen gedoe met politie of omwonenden.

 

Als we van jullie allemaal de gegevens binnen hebben, gaan we aan de slag met het ontwerpen van een informatiepagina voor bezoekers, waarvan jullie de link t.z.t. krijgen. Op deze pagina staan alle noodzakelijke gegevens: adres, openingstijden, parkeren, looproutes etc. Op het moment dat iemand aangeeft het festival te willen bezoeken, kan je ze genoemde link toesturen. De link verwijst naar een verborgen pagina op de website van Moira Natuurvrouw en kan niet via de site geopend worden.

! Deze link is niet bedoelt om via social media te posten of delen. Geef dit vooral ook door aan je genodigden!

 

Schroom niet om je bezoekers te vragen muziekinstrumenten mee te nemen. Gitaren, drums, violen, alles wat niet versterkt is mag.

 

Parkeren voor bezoekers

Parkeren kan in Kerkenveld, bijvoorbeeld bij het sportcentrum of rondom de Albert van Daatselaarstraat. Omdat Kerkenveld, maar een beperkt aantal openbare parkeerplekken heeft, zal niet iedereen daar een plekje kunnen vinden.

Een andere mogelijkheid is parkeren in Alteveer, bij Dorpshuis Alke en de kerk. Met de auto iets verder rijden, maar te voet kan je doorsteken, dus op ongeveer dezelfde loopafstand. 

Kaartjes met de parkeerplaatsen en looproutes zullen in de bezoekersinformatie getoond worden.

! Druk je bezoekers op het hart NIET langs de berm in de straat te parkeren. Daar hebben we géén vrijstelling voor !

 

Openbaar vervoer

Omdat we in een buitengebied wonen, is reizen met het OV wat lastig. De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 4 km afstand.

Als alternatief willen we onze auto beschikbaar stellen voor het ophalen van je bezoekers van station Hoogeveen (10 min. rijden). Dit moet wel even een beetje gepland worden.

Decoratie festivalterrein

Esther Donga verzorgt de decoratie van het terrein. Mocht je nog leuke spullen hebben liggen, laat dit dan aan haar weten. Denk daarbij aan vlaggen, kleden, kunstbloemen, lampionnen etc. Zij maakt een keuze uit het aanbod, zodat niet iedereen hetzelfde of teveel meeneemt. Je kunt haar bereiken via estherdonga79@gmail.com

Het is wel de bedoeling dat je de meegebrachte artikelen ook weer meeneemt naar huis.

 

Overkapping

Omdat het half juni heet kan zijn (vorig jaar 32 graden) of kan regenen, willen we een overkapping maken op het veld, die voor een schuilplek voor zon of regen gaat zorgen. Heb je nog een extra 3x3 tent staan, laat het dan weten aan Esther (estherdonga@gmail.com). We willen deze tenten allemaal aan elkaar zetten en mooi versieren.

 

Elektriciteit

We linken de elektriciteit vanuit twee verschillende groepen door naar de standhouders en pluggen dan bij elkaar in. Neem wel zelf lange verlengsnoeren mee. Samen komen we er dan wel. 😉 Wietse neemt nog een generator mee voor de catering.

 

Hygiëne

Afval

We zullen zorgen voor voldoende afvalbakken op het terrein. Ook jouw afval kan daar aan het einde van de dag bij. Samen zullen we bijhouden of een vuilniszak vervangen moet worden. Na het festival zorgen Nico en ik voor de afvoer hiervan.

Roken

Er mag gewoon gerookt worden op het terrein. Wel vragen we iedereen om zijn peuken niet op de grond of in de bosjes te gooien. We zullen op verschillende plaatsen blikken met zand neerzetten bij wijze van asbak. Rook je iets anders dan tabak, neem daarvoor dan even een momentje in het tentenkamp of buiten het terrein.

Toiletten

Er zal een toiletwagen worden gehuurd en op het voorplein worden geplaatst. Inmiddels hebben we een vrijwilliger gevonden om deze regelmatig schoon te maken en het toiletpapier zo nodig aan te vullen. De huurkosten van de toiletten en schoonmaakmiddelen delen we op de festivaldagen met alle standhouders.

 

EHBO

Er is EHBO aanwezig op het terrein. Bij kleine dingetjes kunnen mensen terecht bij Moira Natuurvrouw (pleisters, zalfjes, paracetamol etc.). Als iemand anders zich hier ook nog voor aanmeld, dan is dat handig. Bij ernstigere zaken hebben we twee professionals rondlopen die we erbij kunnen halen.

 

Wifi

Dit wordt vanuit het huis geregeld met een lang snoer naar het veld, odat iedereen daar gebruik van kan maken. Wifi is alleen bedoeld voor de standhouders, niet voor bezoekers.

 

Waar kunnen we nog hulp bij gebruiken?

  • Decoratie (via Esther Donga)

  • 3x3 tenten voor de overkapping

  • Afvalzakken vervangen (via Nienke)

  • Verlengsnoeren van veel meters kunnen we altijd gebruiken (via Nienke)

  • Heb je toevallig biertafels en -banken, laat het ons weten. (via Nienke)

We vertrouwen erop dat deze informatie toereikend is. Mocht je nog vragen hebben dan kan je Nienke bereiken via nienke.kruidenier@hotmail.com of 06-21814363.

We hebben er zin in!

bottom of page