Uitgelichte berichten

Lekker (gezond) drankje

18 Aug 2015

 

Als het warm is kan je wel een lekker fris drankje gebruiken. Met dit recept maak je een lekkere verfrissing, die nog gezond voor je is ook.

 

Ingredienten:    4 citroenen

                          2 liter kraanwater

                          bosje verse munt

                          honing

                          stukje gember, ongeveer 6 bij 2 cm

 

Pers de citroenen uit in een grote pan,  voeg het water en de munt toe. Schil de verse gember, snijd deze aan stukjes of plakjes en gooi ook deze in de pan. Voeg honing toe naar smaak. Laat het mengsel ongeveer twintig minuten koken. Zet het vuur uit, zeef de limonade en laat goed afkoelen. Zelf zeef ik het over in een andere pan en laat tijdens het afkoelen de zeef met de gebruikte gember en munt bij wijze van 'theezekje' in de limonade staan voor extra smaak. Als het goed afgekoeld is, giet je de limonade in flessen en laat ze goed koud worden in de koelkast.

 

Hoe gezond is dit? Het stimuleert de spijsvertering, is cholesterolverlagend en bloedverdunnend. Het helpt tegen hoofdpijn, misselijkheid, is anti-viraal, anti-bacterieel, versterkt de weerstand door vitamine C en barst van de anti-oxidanten. Kortom: heeeeeeeeel gezond!

 

 

 

Please reload

Recente berichten

November 13, 2019

September 2, 2019

July 11, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg Moira Natuurvrouw
  • Facebook Basic Square