top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Met avocado een stralende huid voor de feestdagen

De laatste tijd eten wij thuis veel avocado, gewoon omdat het lekker is. Maar wist je dat je je huid er ook fantastisch mee kan verwennen? Hieronder twee manieren waarop je een avocado kunt gebruiken voor een schitterende huid.


Bij het 'slachten' van een avocado gebruiken veel mensen een dunschiller, wat er bij mij op neerkomt dat het een zootje wordt. Zelf pel ik de schil van de vrucht door een vinger onder de schil te zetten en deze er simpelweg af te trekken. Je houdt dan een mooie gladde vrucht over en de schillen kan je hergebruiken voor je gezicht.


Aan de binnenkant van de avocadoschil zit de voedende olie van de vrucht. Masseer voor het slapen gaan met deze binnenkant je gezicht in ronde bewegingen. De olie wordt afgegeven aan je huid en kan de hele nacht ondersteuning geven bij de vernieuwing van je celstructuur. In de ochtend zal je merken dat je huid er stralend en gevoed uitziet en heerlijk soepel voelt.


Natuurlijk kan je met wat andere simpele ingrediënten ook een fijn gezichtsmasker maken van avocado. Het volgende recept hydrateert de huid en is dus uitermate geschikt voor een droge huid.

Meng een geprakte avocado, een dikke lepel honing, een klein scheutje olijfolie (of andere basisolie als je de geur van olijfolie niet prettig vindt) en twee eetlepels yoghurt tot een gladde massa en breng aan op het gezicht. Ontspan een kwartiertje en spoel het af met lauwwarm water. Je gezicht ziet er weer stralend en gehydrateerd uit.

Fijne feestdagen!175 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page