top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

DIY Dread Tight

Als je dreadjes hebt, wil je ze graag lekker stevig hebben, zodat ze niet zomaar uit elkaar vallen. Met dit recept maak je zelf een geweldige Dread Tight, die zorgt dat je dreads mooi rond blijven.


Nodig:

100 gr water een metalen pannetje met deksel

50 gr hamameliswater een weegschaal

34,5 gr zeezout een hittebestendige kom

100 gr aloë vera gel een spatel, liefst niet van hout

40 druppels etherische olie een spraybottel van 250 ml met spraydop

Je kunt voor dit recept gewoon kraanwater gebruiken, maar beter is het om gedestilleerd of gedemineraliseerd water te gebruiken (beide verkrijgbaar bij de drogist). Kraanwater is harder, terwijl het speciale water de werkzame stoffen beter verdeeld over je haar.

Hamameliswater en aloë vera gel zijn verkrijgbaar bij de betere drogisterij. Beide hebben een stringerende werking, wat betekent dat je de haren in je dread lekker dicht tegen elkaar aan komen te liggen. Aloë vera helpt ook nog eens je haar goed verzorgen.

Zeezout heeft een geweldige werking op de stevigheid van je dread. Mocht je de kans hebben, dan is zwemmen in de zee ook een hele fijne manier om je dreads te verzorgen. Daarnaast trekt zout vocht aan, waardoor je haar meteen weer gehydrateerd wordt. Veel mensen denken dat zout uitdroogt, maar het voorkomt juist droge en afgebroken dreads.

Als etherische olie kan je nemen wat je lekker vindt, onderaan het recept zal ik daar nog een paar tips over geven. Maar zelf zeg ik altijd: voeg toe wat je lekker vindt, anders ga je het product niet gebruiken.

Bereidingswijze:

- Doe het water met het zout in de pan en zet dit op een hittebron. Het zout moet helemaal oplossen, maar zorg ervoor dat het water niet gaat koken. Tijdens het verwarmen zal je er wat water verdampen, plaats daarom de deksel op de pan.

- Het kan zijn dat niet al het zout opgenomen wordt door het water. Maak je geen zorgen als er een heel klein beetje zout in de pan blijft liggen, het laatste beetje zal na het mengen van alle ingrediënten geleidelijk aan opgenomen worden door de Dread Tight.

- Schenk het zoute water in de kom en laat het helemaal afkoelen. Om het koelingsproces wat te versnellen, kan je de kom in de koelkast plaatsen.

- Voeg daarna het hamameliswater, de aloë veragel en de etherische olie toe. Roer goed tot het een geheel is en schenk dit in de spraybottle. Laat het in ieder geval 24 uur staan voor je de Dread Tight gaat gebruiken.


De keuze voor etherische olie is geheel aan jou. Je kunt eventueel verschillende etherische oliën met elkaar mixen om een gecomliceerdere geur te creëren. Hieronder de geuren van de Dread Tights die eerder bij Moira Natuurvrouw verkrijgbaar waren.


Lavender Lightning: 30 druppels lavendel en 10 druppels eucalyptus.

Saucy Sandalwood: 30 druppels sandelhout (amyris) en 10 druppels ceder.

Spicy Sage: 30 druppels salie en 10 druppels pepermunt.

Rocky Rosemary: 30 druppels rozemarijn en 10 druppels citroengras.

180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page