top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

DIY Suikerscrub


Niets fijners dan een lekkere scrub om je huid weer glad en soepel te maken! Er zijn talloze scrubs op de markt, maar je kunt het vrij eenvoudig zelf maken. Op dit recept kan je eindeloos variëren, zodat je elke keer weer iets nieuws hebt.

Wat heb je nodig?

100 gram suiker, zo fijn mogelijk en het liefst biologisch natuurlijk

6 gram mangoboter

35 gram perzikpitolie

6 gram cacaoboter

1 gram vitamine E olie (optioneel)

20 druppels etherische olie naar keuze

Hoe ga je te werk?

Doe de mangoboter, perzikpitolie en cacaoboter in een metalen schaaltje en verwarm dit au bain marie tot het gesmolten en volledig gemengd is (niet het schaaltje, maar de vetten, haha!). Haal het van de warmtebron en laat kort afkoelen. Het moet voldoende afgekoeld zijn om de suiker niet te laten smelten. Meestal zie je de olie 'wazig' worden als de juiste temperatuur bereikt is. Meng de vitamine E olie en de gekozen etherische olie eronder en voeg de suiker toe. Roer goed door en zet even de mixer erop, zodat het mengsel lekker luchtig wordt. Doe dit in een leuk potje en laat het even rusten. Zet het alvast in de badkamer voor je volgende scrub-beurt.

Variaties

In plaats van suiker kan je ditzelfde recept ook maken met gemalen kokos of gemalen koffie. Beide ook erg goed voor je huid. Combinaties van suiker, koffie en/ of kokos zijn ook leuk om eens te proberen. Laat je inspireren door de natuur en gebruik eens iets onverwachts.

Geen inspiratie voor een geurtje? Wat dacht je hiervan?

Geur 1 7 druppels bergamot

3 druppels palma rosa

4 druppels rozenolie

6 druppels sandelhout

Geur 2 7 druppels lavendel

7 druppels salie

7 druppels citroengras

Geur 3 10 druppels zoete sinaasappel

7 druppels koriander

3 druppel wierook

And… Scrub away…..!


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page