top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Yoghurt in je onderbroek...


Vaginale schimmels zijn vervelend. Het jeukt en laat een witte afscheiding achter. De schimmels komen in de vagina door gebruik van tampons, maandverband of seksueel contact. Bij de een verdwijnen ze binnen een paar dagen weer, de ander blijft er lang mee lopen. Een goede weerstand en een gezonde vaginale flora helpt bij het bestrijden van de schimmel. Maar hoe bereik je dat?

Lekker slapen en veel groenten en fruit eten helpt je weerstand te verhogen, dat weten we allemaal wel. Maar hoe help je de flora van je vagina gezond te worden? Daar heb ik twee tips voor.

1. Laat de commerciële vaginale douches staan!

Vaginale douches zijn in alle soorten en maten te vinden in de drogisterijen. Vol met onnatuurlijke stoffen die je vagina helpen een goede flora te verkrijgen. Volgens mij zijn die douzhes zo gemaakt dat je ze steeds vaker gaat gebruiken (het labello-effect). Ook laten deze douche een 'frisse' geur achter. Kom op, nou! Een vagina ruikt nou eenmaal niet naar roosjes en hoeft dat ook niet te doen!

Een vaginale douche is voor maar één ding goed en dat is de zuurtegraad van je vagina regelen. Door de schimmel is de zuurtegraad basisch geworden (een ph hoger dan 7) en kunnen de goede bacteriën niet overleven.

Wat je kan doen is een canule of een ballonspuit kopen (bij de drogist) en deze vullen met 1 eetlepel natuurazijn, wat je aanvult met lauwwarm water (Koud water is echt niet fijn, geloof me), waarmee je je vagina eenmalig spoelt. Duw de canule in je vagina (even de goede hoek zoeken, anders is het niet fijn) en knijp in de ballon om het water in je vagina te spuiten. Het loopt er allemaal gewoon weer uit, maar heeft zijn werk al gedaan. De azijn zorgt voor een verzuring van de vaginale omgeving, waardoor de schimmel niet meer kan overleven. De goede bacteriën hebben weer een fijne cultuur om in te leven en vermenigvuldigen zich vanzelf weer.

2. Yoghurt in je onderbroek

Een vriendin van mij gebruikt yoghurt om hetzelfde te bereiken. Ze smeert een maandverbandje in met dikke yoghurt en doet deze voordat ze gaat slapen in haar onderbroek. na een nachtje slapen even goed assen en de schimmel is verdwenen. Ook yoghurt regelt de zuurtegraad van je vagina en bevat ook nog eens fijne bacteriën die helpen je vaginale flora gezond te maken.

Op een natuurlijke wijze van die vaginale schimmel of witte vloed afkomen kan dus gewoon. Heel simpel.


1.707 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page