top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Nieuw! Propolistinctuur


Propolis is een natuurproduct dat door bijen wordt gemaakt van knoppen en bladeren van verschillende planten. De bijen vermengen dit met stuifmeel en voegen er via hun speeksel enzymen aan toe. Op die manier verkrijgt propolis zijn helende en antibiotische eigenschappen.

Propolis kan gebruikt worden bij een heel scala van klachten, waaronder aften, acné, artrose, astma, eczeem, witte vloed, eeltvorming, ontstekingen, maagzweer, psoriasis, en kalknagels.

Allergie

Een klein percentage is allergisch voor propolis, dus is het van belang dit eerst te testen. Leg een druppel propolis op de rug van je hand en zet hier met je nagel een kruisje in (net zoals we ook wel bij een muggenbult doen). Als er binnen een dag een reactie ontstaat (jeuk, bultje, rode huid etc.), kan je de propolis beter niet gebruiken.

Vlekken van de tinctuur kunnen simpelweg met alcohol worden verwijderd.

De tinctuur wordt in een bruin flesje met pipet geleverd, zodat dosering makkelijk is. Tinctuur wordt oraal gebruikt bij ontstekingen, acné, aften, astma, artrose, witte vloed en maag- en darmklachten.

Gebruiksaanwijzing

De tinctuur wordt oraal gebruikt in een dosering van 4 druppels per dag (voor volwassenen). Je kan de druppels op een stukje brood of op een lepeltje honing of suiker druppelen en hier goed op kauwen of laten smelten in de mond. De druppels worden door het speeksel langzaam opgenomen. Wanneer de klachten minder worden of verdwenen zijn, bouw je het aantal druppels per dag af.


80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page