top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Hooikoorts, wat je nog meer kunt doen...(3)


Er wordt gezegd dat een heftig hooikoorts-seizoen geeft. Het is hier in ieder geval al te merken. Eerder plaatste ik al verschillende tips om hooikoorts tegen te gaan en als reactie daarop kreeg ik er nog een paar van klanten. So, here we go... again.

Honing met propolistinctuur

Honing innemen die van de plaatselijke imker komt, heb ik al eens genoemd. Echter kreeg ik een tip om de honing nóg effectiever te maken tegen hooikoorts: Voeg aan de imkerhoning 5 tot 10 ml propolistinctuur toe en roer dit goed door. Laat het 24 uur intrekken en neem dan dagelijks een theelepel om in je mond te laten smelten. Er kan tinctuur op de honing gaan drijven, dus voor het innemen nog even doorroeren als dat nodig is.

Propolistinctuur is te koop in de webshop. Via deze link kom je er het snelst.

Ogentroost

Een inheems plantje waar je makkelijk thee van kan trekken, schijnt ook heel goed te werken tegen hooikoorts. Of in elk geval tegen de symptomen. Je kunt de thee drinken of bij sterk jeukende ogen op een watje druppelen en deze op je ogen leggen ter verlichting. ogentroost is in allerlei theevarianten op internet te vinden. Ook zijn er oogdruppels die een aftreksel van dit plantje bevatten. Let je er wel goed op dat alle ingrediënten biologisch zijn?

Scuttelaria

Scuttelaria is een plant waarvan de wortel wordt gebruikt als natuurlijke antihistamine en zou dus heel goed werken tegen allerlei vormen van allergie, waaronder hooikoorts. Van de plant kan je uiteraard weer thee trekken en deze drinken of op je ogen gebruiken zoals hierboven omschreven. Ook zijn er capsules verkrijgbaar via internet, die je in kunt nemen.


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page