top of page
  • Al

No poo: Ooit je haar gewassen met...


Appelazijn? Ja echt! Daar kan je heel goed je haar mee wassen. Onderstaand recept kan je aanpassen al naar gelang je haartype: normaal, vet of juist droog.

Je hebt maar drie ingrediënten nodig: appelazijn, honing en water.

Appelazijn ontvet en zorgt dat je haarschubben sluiten, zodat het mooi gaat glanzen en minder klit. Honing zorgt voor hydratatie en maakt je haar goed handelbaar.

Verdun 100 ml appelazijn met evenveel warm water en voeg hier 50 gram honing aan toe. De honing lost vanzelf op in de warme mix. Deze azijnshampoo doe je in een plantenspuit.

Als je je haar gaat wassen spuit je de oplossing op nat haar. Zelf maak ik een scheiding in mijn haar en spuit de azijnshampoo daarin, zodat het echt mijn hoofdhuid raakt. Dan maak ik een paar centimeter ernaast weer een scheiding, spuit ik wat azijnshampoo enzovoort. Als je je hele hoofd hebt gehad, kan je direct uitspoelen.

De geur is in eerste instantie niet erg prettig, maar zodra je haar goed uitgespoeld en droog is, is de azijngeur verdwenen.

Als je merkt dat je haar te droog wordt van deze mix, dan doe je er in het vervolg wat meer honing bij. Is je haar nog te vet na het wassen, dan verminder je die hoeveelheid. op deze manier kan je precies de azijnshampoo maken die je goed bevalt.

367 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page