top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Honing met... knoflook?!


Last van hoesten, verkoudheid? Of ben je je stem een beetje kwijt? Klink je hees? Heb je pijn in je keel? De hoestdrank van Moira Natuurvrouw helpt hier uitstekend bij en smaakt heerlijk. Maar je kunt ook zelf aan de slag in de keuken. het enige wat je nodig hebt is honing, knoflook en een beetje geduld.

Honing heeft meerdere medicinale eigenschappen en helpt je keel te verzachten. Door de antiseptische werking gaat het ontsteking tegen. Knoflook is al eeuwen bekend als een sterk middel tegen slijm in de longen, gaat bacteriële en virale infecties tegen en geeft je weerstand een boost.

Om die twee ingrediënten bij elkaar te voegen gaat elk smaakgevoel tegen, maar je maakt er een killer mee voor allerlei keelproblemen.

Neem een potje rauwe honing. Dit is honing van een niet commercieel merk, honing van een (lokale) imker heeft sterk de voorkeur. Deze is voor het verpakken niet verwarmd en bevat nog alle noodzakelijke enzymen. Commerciële honing is verhit geweest, waardoor de enzymen niet meer levensvatbaar zijn.

Pel een bolletje knoflook en snijd de teentjes in kleine stukjes. Voeg deze aan de honing toe, sluit het potje knoflookhoning af en laat het twee dagen staan. Dit geeft de honing de mogelijkheid alle goede stoffen uit de knoflook op te nemen.

Neem bij keelklachten dagelijks een aantal keer een theelepeltje van dit mengsel en houdt het in je mond tot het gesmolten is. Op de honing kan wat vocht drijven (van de knoflook). Roer daarom voor gebruik de honing elke keer even om.

Mocht je de smaak heel naar vinden, dan kan je een aantal druppels citroensap of een theelepeltje kaneel aan de knoflookhoning toevoegen. Nog steeds niet lekker? Bestel dan toch maar die lekkere hoestdrank van Moira Natuurvrouw...

415 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page