top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Het Cleopatra bad


Het verhaal gaat dat Cleopatra zich baadde in ezelinnenmelk voor een zijdezachte, glanzende en egale huid. Tegenwoordig is het wat moeilijk om aan ezelinnenmelk te komen, maar die huid willen we wel graag.

Ook Elizabeth I van Engeland en Sisi van Oostenrijk maakten zich schuldig aan het gebruik van melk in hun baden. In die tijd een schande, want het volk was arm en had geen geld voor melk.

Zij wisten al dat melk de veroudering van de huid tegen gaat, elasticiteit bevordert (door vitamine A, E en zink) en dode huidcellen verwijdert (via de melkzuren). Het is nog steeds geen goedkoop bad, maar met dit recept van melk, zout en honing krijg je een heerlijk geurend en verzorgend bad.

Zout geeft mineralen af aan de huid, waardoor het beter in staat is vocht op te nemen en soepel blijft. Honing is hydraterend en ook nog eens ontstekingswerend. In combinatie met elkaar krijg jij die egale, soepele en zijdezachte huid waar je zo naar verlangt.

Recept

Voeg terwijl het water loopt 125 gram zout, 1 liter melk (liefst volle, biologische melk) en 250 gram honing toe aan je bad. Voor een voetenbadje pas je natuurlijk de hoeveelheden aan: 5 gram zout, een half kopje melk en twee eetlepels honing. Geniet van de geur en textuur op je huid. Wel even afspoelen voor je je afdroogt.

Enjoy!

627 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page