top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Kiwi of avocado? Maak een masker!


De lente komt er weer aan. Voelen jullie het ook? Dan krijg ik weer zin in dingen maken, mezelf op te peppen. Dus ben ik de keuken in gegaan om lekker te kliederen en een masker te maken. Met een van onderstaande recepten kan je meedoen!

Droge huid

Als je een droge huid hebt wil je deze hydrateren. Schil en prak daarvoor een avocado, voeg twee eetlepels honing toe, een flinke schep yoghurt en meng dit goed door elkaar. Avocado hydrateert en is een beetje vettig. Honing zorgt voor herstel in de vochthuishouding, zodat je langer plezier hebt van je gehydrateerde velletje. Yoghurt bevat melkzuren die zorgen dat je huid mooi glad wordt.

Breng het masker aan op een schone huid en laat het een kwartiertje intrekken voor je het met lauwwarm water afspoelt.

Onzuivere huid

Voor een onzuivere huid gebruik je een fruitje vol anti oxidanten, vitamine C en B11: de kiwi. Deze bevat ook veel voedingsvezels, die je huid acne-vrij houden. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kommetje en prak dit fijn. Meng hier een eetlepel yoghurt en een theelepel olijfolie onder. In yoghurt zit zink, dat de weerstand van je huid verhoogt en onzuiverheden tegen gaat. Als je regelmatig een masker met yoghurt aanbrengt kunnen ook vlekjes en kleine littekentjes verdwijnen. Olijfolie is rijk aan vitamine E en heeft een ontstekingswerende (en zelfs pijnstillende) werking.

Prak dit mengsel goed door elkaar en breng het op een schoon gezicht aan. Na een kwartiertje kan je het masker met lauwwarm water verwijderen.

Met deze recepten kan je creatief omgaan. Andere fruitjes (denk aan banaan of aardbei) of olietjes (bijv. rijstkiem, zonnebloem) zijn welkom. Zoek dan wel eerst de werking ervan op, want je wilt dat het bij jouw huid past en geen tegengestelde werking heeft. Natuurlijk gebruik je geen dingen waar je zelf allergisch voor bent.

Opgepept en wel kan jij de lente in!

855 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page