top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Verfrissende gezichtslotion


Tijdens warme dagen in de zomer zweet je meer en is het belangrijk je gezicht goed schoon te maken. Met dit recept maak je heel eenvoudig je eigen gezichtslotion.

Breng een deciliter water aan de kook. Schil een stukje verse gember (ongeveer 5 cm) en snijd dit in kleine blokjes. Voeg dit samen met een flinke hand verse pepermuntblaadjes aan het water toe en laat 5 minuutjes zachtjes koken. Zet dan het vuur uit en laat het mengsel nog 20 minuten trekken. Voeg het sap van een limoen toe en roer het goed om. Zeef het mengsel, zodat er geen gember en pepermuntblaadjes meer in zitten. Je gezichtslotion is klaar!

Giet de lotion in een flesje en zet dit in de koelkast. Je kunt het dan tot vier weken goed bewaren. Doe elke avond en ochtend een beetje op een watje en reinig je gezicht hiermee.

Gember stimuleert de doorbloeding, werkt oppeppend en gaat rimpeltjes en couperose tegen. De pepermunt verkoelt en maakt je poriën kleiner. De limoen voorziet je huid van vitamine C en kalium.

Extra tip: Maak meteen een liter, dan heb je een heerlijk verfrissend drankje voor zomerse dagen. Ook goed voor je darmen, maag en vochthuishouding.

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page