top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Koffiedik... Drie tips voor hergebruik


Koffiedik, het drekkige goedje dat je overhoudt als je koffie gezet hebt, kan je gedroogd nog goed gebruiken.

Allereerst is het belangrijk de koffie goed te drogen. Daarvoor leg je het op een bord of schaal een tijdje te drogen. Zet je geen koffie op de 'ouderwetse' filtermanier, maar gebruik je Senseo? Geen probleem, de pads zijn uitstekend te drogen. Snijd ze daarna open en je hebt een prachtige voorraad gedroogde koffiedik.

1. In de tuin

Droog het koffiedik en strooi het in de tuin. Slakken houden er niet van en blijven weg. Geen aangevreten planten meer die het zwaar hebben deze zomer. Ook de buurkatten vinden de geur te sterk en zullen hun droppings ergens anders begraven. Als laatste maakt het de tuingrond vruchtbaarder. Je plantjes zullen het er goed op doen!

2. Tegen muggen

Lekker aan de BBQ, maar je wordt lek gestoken door de muggen? Leg wat gedroogde koffiedik op een plat bord, zet dit op een centrale plaats en leg er een brandend stukje houtskool tussen. Net als wierook brand je nu de koffie. Muggen blijven hierdoor weg. Ook bijen en wespen blijven op een afstandje.

3. In de douche

Met koffiedik kan je fantastisch scrubben. Voeg een beetje olie (gebruik gewoon wat je in huis hebt) toe aan je gedroogde koffiedik en wrijf dit over je hele lijf. Het gaat sinaasappelhuid tegen en verwijdert effectief oude huidcellen.

Zelf vind ik koffie niet te drinken, maar dat koffiedik? Handig spul!


1.907 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page