top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Hooikoorts


De tijd van het bloeien en groeien is weer begonnen. Voor veel mensen een tijd van rode ogen, snotterende neuzen en jeuk door hooikoorts. Bij de apotheek kan je pillen of sprays kopen om de klachten te verminderen. Maar hoe zit het met een natuurlijke oplossing?

Met dit recept kan je zelf hooikoorts butter maken. Deze smeer je in een dun laagje onder en rond je neusgaten. Door de vette substantie zal de butter een groot deel van de pollen en het stuifmeel dat je inademt opvangen, waardoor je klachten minder zwaar zullen zijn. De toegevoegde etherische oliën zorgen dat je neus niet verstopt raakt en je lekker door kunt ademen.

Ingrediënten 30 gram sheabutter of kokosolie

30 gram vloeibare olie, zoals amandelolie of maisolie

3 gram bijenwas

Etherische olie: 15 druppels eucalyptus of pepermunt

10 druppels lavendel

5 druppels rozemarijn

(de laatste twee mag je ook omdraaien als je dat prettiger vindt ruiken)

Smelt de oliën in een pannetje tot het een vloeibaar geheel vormt (als je het helemaal netjes wilt doen, dan doe je dit au bain-marie). Laat het afkoelen tot je ziet dat het weer een vast substantie begint te worden, je ziet dan ‘wolken’ in de olie verschijnen. Voeg de etherische olie toe en roer goed. Giet het geheel in een schoon glazen potje en klaar is je hooikoorts butter. Geniet van de zomer!

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page