top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Azijn voor zachte... ?


In de tip van april noemde ik azijn al even. Natuurazijn is goedkoop en overal verkrijgbaar. Je kunt er mooie dingen mee doen... Azijn is een ontkalker en kan dus in de badkamer worden gebruikt met schoonmaken. Maar wist je dat je het ook heel goed als conditioner kan gebruiken?

Vul een sprayfles voor 1/5 met azijn en

vul aan met schoon water (geen mineraalwater, liever kraanwater of gedestilleerd water). Spray deze na het wassen over je haar, laat even inwerken en spoel uit.

De azijn maakt je haar heel zacht en soepel, verwijdert eventueel extra huidschilfers (roos) en zorgt dat je haar niet klit. De geur verdwijnt bij het uitspoelen.

Wil je het echt goed doen dat zet je een fles natuurazijn (of appelciderazijn) twee weken weg met een paar takjes rozemarijn erin en gebruikt dat voor je condiotioner. Rozemarijn versterkt het haar en gaat overtollige huidschilfers tegen.

Natuurazijn is ook goed te gebruiken als wasverzachter. Gebruik het in plaats van een dure, chemische wasverzachter. Je was ruikt na de spoeling met natuurazijn neutraal fris, is lekker zacht en er blijven geen resten van wasverzachter in de vezels zitten.

Als bijkomend voordeel ontkalkt de azijn meteen je wasmachine, zodat die langer meegaat.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page