top of page
  • Foto van schrijverMoira Natuurvrouw

Milieuvriendelijk schoonmaken


De meeste schoonmaakmiddelen zijn heel slecht voor het milieu. Dagelijks worden er liters schoonmaakmiddel doorgespoeld en komen zo in ons grondwater en dus ook in ons drinkwater en de gewassen terecht. Waarmee we dus uiteindelijk onszelf vergiftigen met agressieve chemicalien.

Een goed middel om mee schoon te maken zonder het milieu te belasten is natriumbicarbonaat, ook wel baking soda of zuiveringszout genoemd.

Meng een beetje zuiveringszout met water tot een papje en je krijgt er de meest vette oven of frituurpan mee schoon. Verdeel het papje over het schoon te maken oppervlak, laat even intrekken en verwijder met warm water.

Doe wat zuiveringszout in een potje en voeg daar wat druppels van je favoriete etherische olie aan toe. Met dit goedje kan je perfect de badkamer schrobben! En het ruikt nog heerlijk ook.

Als laatste een Gouden Tip vooor verstopte of slecht doorlopende wasbakken en gootstenen. Strooi een kopje zuiveringszout in je afvoer en giet er daarna een halve liter natuurazijn in. Het mengsel zal gaan schuimen en verwijdert alle resten die zich in de afvoer hebben verzameld. Na een kwartiertje giet je er kokend water overheen en je leidingen stromen weer goed door.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page